streda 27. apríla 2016

Róbert VASS – vyhlásenie o mlčanlivosti

Oboznamujeme nášho čitateľa s ďalším produktom ľudovej tvorivosti, ktorý sme dnes podvečer dostali prostredníctvom elektronickej pošty. Dielo sa týka jednej z osôb, ktoré takmer od začiatku figurujú v našom zozname. Tak ako všetci rozumní ľudia ani my nepochybujeme o tom, že ak nie rovnaký, tak obdobný dokument skutočne existuje. Na podpísanie podobnej písomnosti si iste spomenú aj Robert ONDREJCSÁK, Marián MAJER, Jaroslav NAĎ, Milan ŠUPLATA, Mario NICOLINI, Milan NIČ a mnohé ďalšie osoby z Raráškovho zoznamu a Raráškovej vizualizácie, ktoré dnes aktívne a unisono šíria bludy o "hybridnej vojne", ktorú vraj vedie KREMEĽ aj prostredníctvom siete svojich "agentov", "trollov" a "užitočných idiotov" na Slovensku.

nedeľa 24. apríla 2016

Radostný návrat do vlasti

Nášmu čitateľovi je iste dobre známe, že 21. apríla 2016, ako na truc práve v deň narodenín Juraja SMATANU, bola zverejnená informácia o odvetných opatreniach KREMĽA namierených proti novinárom českých médií pôsobiacich v Rusku. Odvetné kroky sú reakciou na to, že české ministerstvo zahraničných vecí na základe odporúčania zo strany BIS ČR nepredĺžilo akreditáciu ruským novinárom Vladimirovi SNEGIREVOVI a Alexandrovi KURANOVOVI. Horúcimi českými kandidátmi na odobratie akreditácie sú Miroslav KARAS (Česká televize), Martin DORAZÍN (Český rozhlas) a Jiří JUST (Aktuálně.cz a Hospodářské noviny). V tejto súvislosti pripomíname, že KARAS a JUST sú stálicami Raráškovho olympu západných agentov, trollov a užitočných idiotov.

Podľa našich informácií Jiří JUST bol ešte v nedávnej v minulosti nula, o ktorej pozdvihnutie sa postarali KOZERENKOVCI – rodičia jeho manželky Poliny JUSTOVEJ-KOZERENKO. Jiří JUST ako vychádzajúca hviezda českej žurnalistiky ešte prednedávnom písal proruské články pre Hlas Ruska, vzápätí však začal spolupracovať s Aktuálně.cz a Ihned.cz a písať pre ne, naopak, protiruské články. Keďže ale podľa našich informácií svojej polovičke v poslednej dobe systematicky zahýba, KOZERENKOVCI sa o jeho zotrvanie v služobnom postavení viac nezasadia.
 

Miroslav KARAS predstavuje špičku protiruskej propagandy akreditovanej v Rusku. Jeho manželka  Julita KARASOVÁ je Poľka, pracuje ako redaktorka  Poľského rozhlasu a v MOSKVE sa často stýka s osobami z prostredia amerických mimovládnych organizácií. Jeho dcéra Michaela KARASOVÁ podľa našich informácií pôsobí v MOSKVE ako stážistka v Carnegie Moscow Center, ktorý predstavuje regionálnu pobočku Carnegie Endowment for International Peace so sídlom vo WASHINGTONE, D.C.


Aj Martin DORAZÍN sa uvádza ako jeden z možných kandidátov na ukončenie svojho pôsobenia v MOSKVE. Nepatrí síce k najvychytenejším protagonistom šírenia protiruskej hystérie, po preštudovaní jeho diela sme sa však rozhodli pre jeho bezodkladné zaradenie do Raráškovho zoznamu.


Ktoríkoľvek dvaja z trojice menovaných sa v najbližšej dobe rozlúčia so svojou stoličkou, zo srdca im prajeme veľa úspechov v pracovnom živote a príjemný návrat do vlasti!

štvrtok 21. apríla 2016

Srdečne gratulujeme k dnešným narodeninám!

Srdečne gratulujeme Jurkovi SMATANOVI k jeho dnešnému milého sviatku! Radi by sme ho aj dnes potešili výtvorom ľudovej tvorivosti, na ktorom sú zobrazení Adolf HITLER (včera by sa dožil veku 127 rokov), Juraj SMATANA (dnes sa dožil utešeného veku 49 rokov) a Vladimír Iľjič ULIANOV LENIN (zajtra by sa dožil veku 146 rokov). Týchto oslávencov nespája len blízky dátum narodenín, ale aj záľuba vo vypracúvaní proskripčných zoznamov ideologicky nepohodlných osôb a médií a tiež v zriaďovaní cenzúrnych komisií rôzneho druhu. Ako sme už neraz konštatovali, aj vytváraním proskripčných zoznamov predstavuje pre nás Jurko nehynúcu inšpiráciu, čím si získal naše pevné sympatie a vrelú náklonnosť. Ako je všeobecne známe, je to on, komu patrí zaslúžená vďaka za vznik Raráškovho zoznamu agentov, užitočných idiotov a trollov Západu. Pevne veríme, že sa medzi pánmi na obrázku nájde a bude sa medzi nimi cítiť ako medzi svojimi. Prajeme mu veľa duševného zdravia a najmä peňazí, aby už konečne získal 100 eur tak potrebných na prípravu súdnych podaní smerujúcich k zákazu našej webovej stránky. Živijó!


streda 20. apríla 2016

Verejná zbierka na pomoc Jurajovi SMATANOVI

Hurá, naše slzy sa ukázali ako predčasné a Jurko na nás nezanevrel! Naopak, ako sme zistili pri kontrole našej pošty, pred dvoma dňami (deň po zverejnení našich obáv) nám (alias pánovi ŠTULEROVI) napísal mail, v ktorom sa posťažoval na svoju žalostnú finančnú situáciu. Dozvedeli sme sa, že ako učiteľ trie biedu, nemá ako naškrabať 100 eur a musí ich preto pýtať od neznámych ľudí. Čo je však mrzuté, peniaze zháňa na "spoľahlivú právničku", ktorá by pripravila podania, na ktorých základe by sa mal náš "web zrušiť, alebo aspoň dosiahnuť stiahnutie ohováračského obsahu". Napiek tomu, že peniaze potrebuje na takýto nemilý účel, vyhlasujeme verejnú zbierku na pozdvihnutie životnej úrovne pána SMATANU, ktorý, ako ináč, žije len z učiteľského platu a svoje environmentálne, občiansko-politické a komunálno-politické aktivity realizuje výhradne nezištne na základe šľachetných motívov.

Dobrý deň pán Štuler,
možno by sme sa mohli spoločnými silami pokúsiť ten web zrušiť, alebo
aspoň dosiahnuť stiahnutie ohováračského obsahu.
Ja mám pomerne dobrý prehľad v právnych a technických možnostiach, avšak
slabé možnosti financovania (som učiteľ).
Pokiaľ by ste vedeli prispieť finančne, ja by som mohol zohnať
spoľahlivú právničku, ktorá má s týmito kauzami skúsenosti, ktorá by
pripravila trestné oznámenie a prípadné ďalšie právne kroky (návrh na
predbežné opatrenie súdu atď.). Náklady na tieto podania odhadujem tak
okolo 100 eur.
Šli by ste do toho?
S pozdravom,
Juraj Smatana
mobil: 0907034666



V súvislosti s vyhlásením verejnej zbierky prosíme prípadných záujemcov o stiahnutie údajov z Raráškovho webu a tiež všetkých ľudí dobrej vôle, aby posielali peňažné príspevky na účet občianskeho združenia Klub Strážov, číslo účtu 2664734006/1100 – TATRABANKA, a.s. (IBAN: SK14 1100 0000 0026 6473 4006).

utorok 19. apríla 2016

Oslovili sme komisiu pre ideologickú čistotu

Nedalo nám a napriek všetkej našej skromnosti sme v sebe našli dostatok odhodlania a sebadôvery, aby sme oslovili osvietenú komisiu projektu www.konspiratori.sk so žiadosťou o zaradenie nášho webu do jej zoznamu.  Náš prosbopis uverejňujeme po typografických úpravách na Raráškovom webe.

Vážený pán SMATANA i celá osvietená komisia pre ideologickú čistotu! Dovoľujem si požiadať Vás  o zaradenie stránky www.raraskovzoznam.blogspot.sk do zoznamu závadných médií, ktoré neradno ani navštíviť, nieto v nich ešte inzerovať. Svoju žiadosť vo svojom mene i v mene celého nášho pracovného kolektívu podkladám nasledujúcimi skutočnosťami, na základe ktorých je zrejmé, že náš web si zaradenie do Vášho zoznamu nepochybne zaslúži: 

1. Stránka obsahuje vulgárnu karikatúru Juraja SMATANU v jeho životnej role, jeho rozsudok smrti a tiež iné materiály, ktoré možno interpretovať ako výzvy k násiliu, extrémistický obsah, agresívne osobné útoky na pána SMATANU, ktorý sa prednedávnom sám označil za našu obeť, "vyrovnávanie si účtov" a pod. (kritérium 4)
2. Stránka nemá jasného vlastníka a autorov. (kritérium 5)

Za kladné vybavenie žiadosti vopred ďakujem! 

S úctou 
Slavomír RARÁŠOK

pondelok 18. apríla 2016

Protikorupčný aktivista a bojovník za objektivitu v internetovom priestore

S radosťou a potešením sme uvítali informáciu, že vznikol "zoznam konšpiračných webov, ktorým by sa zadávatelia reklamy mali vyhnúť", predstavujúci databázu "webových stránok s neserióznym, klamlivým, podvodným, konšpiračným alebo propagandistickým obsahom". Ako ináč, v tomto projekte, ktorého cieľom je obmedzenie príjmov prevádzkovateľov "konšpiračných webov", sa v rozhodujúcej miere angažuje protikorupčný aktivista a bojovník za objektivitu v internetovom priestore Juraj SMATANA.

Už v minulosti nás potešil vznik aplikácie fungujúcej ako rozšírenie Google Chrome, ktorá vznikla na báze legendárneho Smatanovho zoznamu a ktorá používateľov upozorňuje "na weby, ktoré vedome či nevedome šíria Putinovskú propagandu". Pre komplexnosť dostupných riešení by azda v budúcnosti mohlo vzniknúť aj rozšírenie internetového prehliadača, ktoré upozorní na výskyt mien a názvov organizácií z Raráškovho zoznamu. Chceli by sme veriť, že by takýto nástroj privítal aj protikorupčný aktivista Juraj SMATANA, ktorý v roku 2011 vystupoval spoločne s usvedčeným úplatkárom a skorumpovaným kardiológom Viliamom FISCHEROM (videá nižšie) na tlačovej konferencii pri príležitosti prezentácie kandidátky strany Zmena zdola. Stojí za zmienku, že kandidátku pre parlamentné voľby v roku 2012  viedla trojica Ján BUDAJ, Juraj SMATANA a Viliam FISCHER.

S vedomím, že Juraj SMATANA je taký istý bojovník za objektivitu informácií v internetovom priestore ako protikorupčný aktivista bojujúci proti paktovaniu so skorumpovanými osobami, máme skôr obavu, že takáto aplikácia by zostala z Jurkovej strany nedocenená.
 

nedeľa 17. apríla 2016

Písali sme si s Jurajom SMATANOM

Keďže Jurkovu osobu na viacerých miestach nášho webu oprávnene označujeme za zodpovednú za zverejnenie Raráškovho zoznamu a jeho kontakty uvádzame ako adresy pre podávanie sťažností zo strany dotknutých ľudí, v mene jednej z osôb dočasne zahrnutých do zoznamu sme Jurka požiadali o okamžité stiahnutie jej mena a vyhrážali sme sa, že sa bude brániť súdnou cestou, ak jej meno nebude v termíne do nasledujúceho dňa odstránené. Spravili sme tak z mailovej schránky, ktorú sme založili špeciálne za týmto účelom.

Jurko nám odpovedal:

Pán Štuler,
anonymný autor Raráškovho zoznamu neváhal podpísať celý ten odporný web
mojimi kontaktmi, ktoré našiel na internete.
Nemám s tou stránkou samozrejme nič spoločné, okrem toho, že som tam
skoro hlavnou obeťou.
Mimochodom zavesili tam aj môj rozsudok smrti.

S pozdravom,

--
Juraj Smatana


V návale hlbokého súcitu a zahanbenia sme si uvedomili, že Jurko má na nás skutočne ťažké srdce. Náš web nazýva odporným a seba jeho "skoro hlavnou obeťou"! Predtým predsa na Aktuálne.sk a Neovlivní.cz  vystupoval spôsobom, že ho naša aktivita vôbec nezaujíma a že je celkom nad vecou:  Myslím si, že mi ktosi písal, kto je za tým zoznamom, ale to meno mi nič nehovorilo, a ani ma to vlastne nezaujíma. Priznávame sa: jeho vtedajšie bohorovné vystupovanie nás úplne zmiatlo. Neuvedomili sme si, že aj v ňom sa ukrýva zraniteľné ľudské srdce.

Výčitky svedomia nás hryzú o to viac, že po jeho príspevkoch na Facebooku, o ktorých sme prednedávnom písali, sme sa už aj sami dovtípili, že sa na nás Jurko durdí. Mohli sme si domyslieť, aké opravdivé a hlboké je jeho rozhorčenie! My sme však, žiaľ, Jurkovmu stavu neprikladali náležitú pozornosť, za čo sa teraz hlboko hanbíme a spytujeme si svedomie.

Keďže nám je to všetko úprimne ľúto, v snahe o nápavu sme v mene pána Štulera vyjadrili plnú podporu Jurkovmu boju proti zákernej ruskej propagande, ponúkli sme mu materiálnu pomoc a posmelili sme ho, aby na "autora tej nehoráznosti" podal trestné oznámenie.

Momentálne sa nám však tlačia slzy to očí, keďže Jurko na naše maily nereaguje a miesto toho sa trucovito venuje iným aktivitám. Dúfame, že medzi nami bude zase všetko v poriadku.

piatok 15. apríla 2016

Nehynúca inšpirácia

Ešte raz pozdravujeme borcov z Nadhľadu, ktorí si dali prácu a vytvorili ukážkové vizualizácie Raráškovho zoznamu a niektorých ďalších údajov, ktoré doň dodatočne začlenili (verzia 1, zdokonalená verzia 2). Ich počin sme už na našom webe vysoko ocenili, zároveň sme však s nimi komunikovali isté návrhy na doplnenie informácií, s ktorými narábali. Nie všetky sa vtedy do ich vizualizácií skutočne dostali a preto sme si dovolili vypracovať veľmi skromnú vizualizáciu časti daných údajov v podobe, v akej sme ich navrhli zapracovať. Rovnako ako ich vizualizácie, aj tá naša má slúžiť skutočne len ako jednoduchá ukážka toho, ako by mohlo vyzerať podrobnejšie spracovanie údajov o prepojeniach, identifikovaných o. i. na základe zdokonalenej metodiky SMATANU a ŠAFRA.

Dovoľujeme si tiež srdečne pozdraviť nášho priateľa Juraja SMATANU, ktorý je nám večnou a nehynúcou inšpiráciou, a to obzvlášť po tom, čo sa opäť začal venovať nášmu zoznamu v niektorých médiách a predovšetkým na svojom Facebooku. Radi by sme ho potešili produktom ľudovej tvorivosti vypracovaným neznámym autorom, ktorý sa inšpiroval karikatúrou zverejnenou istým českým periodikom.
Na záver vyjadrujeme pevné presvedčenie, že Jurko bude svojím konaním aj naďalej slúžiť ako inšpiračný zdroj nielen pre nás, ale aj pre ďalších ľudí tvorivého ducha!

pondelok 11. apríla 2016

Spravodlivé rozhorčenie na strane J. SMATANU

Koncom marca 2016 náš kamarát Juraj SMATANA pridal na svoj Facebook rozhorčenú reakciu na skutočnosť, že si poslanec NR SR a predseda strany Sme rodina – Boris Kollár dovolil zdieľať na svojej ploche odkaz na náš zoznam. 
Jurko, ako ho v medzi sebou familiárne voláme, zrejme nevedel rozdýchať, že sa náš zoznam stále šíri v prostredí pospolitého ľudu i panskej vrchnosti a naďalej sa teší popularite a dôvere verejnosti. Napriek Jurkovej neprajnosti nechceme oplácať zlé zlým; naopak, súcítime s ním a je nám úprimne ľúto, že sa kvôli nám a šíreniu nášho diela mosúri.

 

Rozhorčený Jurko vo svojej reakcii píše:

Boris Kollár netvrdí, či to je alebo nie je pravda, on to len zdieľa na svojom profile. Čiže zverejňuje pre 20 000 ľudí. Čo je to isté, ako keby to čítal do rozhlasu.
Ja by som si samozrejme nedovolil tvrdiť, že Boris Kollár drží svoj hárem v podzemnej väznici a baví sa topením mačiatok. Pretože to by sa dalo označiť za lož a urážku na cti. Ale stretol som sa u jedného anonyma s takým názorom a tak som to len SHEROL.

Nie bez pátosu a množstva hyperbol ďalej píše, že (naša) stránka, na ktorú Kollár odkazuje, obsahuje:

(...) prevratné odhalenie, že na Slovensku pôsobí skupina agentov CIA a Mossadu, špiniaca čisté meno Putina, a členmi tejto skupiny sú napríklad nebohý kňaz Srholec, nebohý novinár Kušnierik, básnik Štrpka, spisovatelia Hvorecký aj Červenák a plno ochrancov prírody ako Mesík, Smatana, a pani Katka Šimončičová, ktorá to agentstvo stíha popri 360-tich výrubových konaniach ročne.

Oceňujeme bohatstvo použitých jazykovo-štylistických prostriedkov a kvetnatosť Jurkovej reči, napriek tomu sa však domnievame, že si takéto komentáre na účet nášho zoznamu nezaslúžime. Pripúšťame, že zoznam obsahuje o. i. mená neochvejných ochrancov prírody, ktorí vo svojom statočnom boji neváhajú nasadiť v prospech slovenskej prírody takpovediac všetko a medzi ktorými Jurko iste len z popudu svojej nevídanej skromnosti uvádza svoje vlastné meno až v druhom rade. Chtiac či nechtiac sme sa však na rozdiel od Jurka nikde kladne nevyjadrovali k čistote mena V. Putina a ani sme neprezentovali žiadne prevratné odhalenia, ktorých šírenie vnímame ako Jurkovu doménu. Bol to predsa on, kto v našich končinách odhalil nebezpečné sprisahanie siete agentov Putinovho Ruska v prostredí vydavateľov internetových stránok, ktorí sa na základe pokynov pochádzajúcich priamo z Kremľa všemožne usilujú o podrývanie liberálno-demokratického zriadenia, stability Európskeho zväzu a spriatelených krajín.

Jurko sa s neskrývanou výčitkou vyjadruje k tomu, že Kollár zdieľa odkaz na náš web, na ktorom v rubrike "Priania a sťažnosti" vyzývame čitateľa, aby adresoval prípadné sťažnosti a prejavy nespokojnosti jeho (Jurkovej) osobe:

Naviac zdieľa dielo anonyma, ktorý tam skopíroval moje kontakty, že keby sa ľuďom ten zgrc nepáčil, majú sa sťažovať u mňa. Och aké odvážne a nápadité

Radi by sme s pokorou zareagovali, že na našej strane nevidíme toľkú odvahu a nápaditosť, ako nám Jurko pripisuje. Naopak, uvedenie jeho kontaktných údajov vnímame ako čosi zákonité, ako niečo, čo si uvedené kvality určite nevyžaduje. Veď spomeňme si, čo nás primälo zostaviť a zverejniť náš zoznam a akú úlohu v tomto smere zohral Jurko. Na našom webe sme expressis verbis konštatovali, že plnú zodpovednosť za náš počin nesie on sám. Napriek vedomiu našej prevahy čo do metodickej a vecnej korektnosti  skromne uveďme, že Jurkove a naše aktivity sú dvomi stranami tej istej mince; jeho činnosť predstavuje pre nás základný stimul a inšpiračný zdroj. Jurkove slová zverejnené na Aktuálne.sk, Neovlivní.cz či v Senátskom kurýri, že mu v minulosti kvôli nášmu zoznamu prichádzali "nepríjemné odkazy", preto nevnímame len ako príležitosť pre pestovanie súcitu (ktorý si zaslúži o to skôr, že onoho času dokonca od hrôzy radšej vymazal svoj zoznam z Facebooku), ale aj ako memento, že si všetci žneme plody svojej práce. Pri pohľade na Jurkove príspevky a vystúpenia sa pritom zdá, že popudov pre ďalšie rozširovanie nášho zoznamu bude ešte neúrekom. 

V tejto súvislosti využívame príležitosť na to, aby sme nášmu vernému čitateľovi oznámili, že sa náš zoznam rozrástol o ďalšie mená a že ich v súčasnosti, keď slávime ročné jubileum Raráškovho zoznamu, obsahuje presne 300. Je nám ľúto, že sa tohto výročia nedožili dve osobnosti, ktoré Jurko menoval vo svojej rozhorčenej reakcii a ktoré boli v čase vzniku zoznamu nepochybne pri živote. Tešíme sa však, že naše dielo vypracované na základe zdokonalenej metodiky pánov SMATANU a ŠAFRA požíva zaslúženú dôveru verejnosti, čoho prejavom je aj fakt, že v ankete na stránke panobcan.sk vyslovilo dôveru k jeho obsahu 75 % hlasujúcich.

Na záver dodajme, že v diskusii na Jurkovej ploche sme našli aj množstvo príspevkov jeho priateľov, ktoré potešili naše oči a náramne nás pobavili. To v dnešnej krušnej dobe vnímame ako čosi mimoriadne vzácne. Ďakujeme!